baner
w w w
Valtrex is an antiviral drug - it slows the herpes virus. That is the only way to cure herpes.

Home Архива SAJAM 2015
large small default
SAJAM 2015 ПДФ Штампа Ел. пошта

SAJAM SPORTA 2015

IV Međunarodni sajam sporta održan u terminu od 27. do 29. Novembra, u hali 1 Beogradskog sajma, oborio je prošlogodišnji rekord po broju sportova, ali i po posećenosti.

Trodnevnu manifestaciju videlo je oko 60.000 posetilaca, a samo na svečanom otvaranju prvog dana bilo je preko 5.000 ljudi. Veliki broj dece i mladih posetilo je sajam, gde su na centralnim terenima mogli i da se oprobaju u velikom broju, kako onih popularnih, tako i onih manje poznatih sportova. Polako, ali sigurno stvaraju se uslovi da jedna ovakva manifestacija postane tradicionalna i uspešna, i koja će iz godine u godinu imati sve više posetilaca. Na preko stotinu štandova predstavili su se teritorijalni i nacionalni granski sportski savezi.

Asocijacija sportskih centara Srbije učestvovala je po drugi put na sajmu sporta. Kao i prethodne godine, na našem štandu predstavljali smo naše članice, odnosno sportske centre Srbije, kroz video prezentaciju koja se prikazivala putem projektora sva tri dana sajma. Na našem štandu podelili smo prospekte, postere, flajere koje su nam centri dostavljali, a jedno od iznenađenja na štandu ASCS, za sve posetioce sajma bila je NAGRADNA IGRA ASCS, koju smo organizovali u saradnji sa dva hotela na Zlatiboru i sportskim centrima Srbije, koji su izrazili želju i spremnost da budu sponzori i obezbede lepe i vredne nagrade, i njima se ovim putem zahvaljujemo. Obezbedili smo dve glavne nagrade, odnosno:

*vikend na Zlatiboru za dve osobe, Hotel Čigota, (u saradnji sa JP KSC ‘’Čajetina’’),

*vikend na Zlatiboru za dve osobe, Apartmani STC Wai Tai, (u saradnji sa JP KSC ‘’Čajetina’’),

Kao i 25 VAUČERA, mesečnih karata sa raznovrsnim programima, namenjene rekreativcima svih uzrasta, a vaučere su obezbedili centri iz Beograda: USC ’’Voždovac’’, Gradski centar za fizičku kulturu ’’Stari DIF’’, SC ’’Banjica’’ i SROC ’’Vračar’’, a osim beogradskih centara vredne nagrade su obezbedili i SC ’’Bor’’ iz Bora i SC ’’Čair’’ Niš.

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, u nedelju, 29.11., je obišao sve štandove, a predsednik ASCS, g.Milović Neđeljko, iskoristio je priliku, da osim pohvala na račun organizacije sajma od strane Ministartsva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije, podseti da je Asocijacija SC Srbije uložila mnogo vremena i truda da obezbedi bolji položaj sportskih centara u poreskom tretmanu, dopisima svim nadležnim institucijama, i učestvovanjem na javnoj raspravi, i da još uvek nemamo informaciju koliko će se korigovati porez na imovinu koji plaćaju centri, i u kom procentu.

Ministar je odgovorio da mu je poznata problematika, i da je ministarstvo stalo u odbranu stavova sportskih centara, da je Zakonom o porezu na imovinu, obračun za sportske centre bio nerealno visok, i da će već početkom godine, biti korekcije, ali pre toga mora da se menja zakonska odredba. Takođe, predsednik ASCS je rekao, da je Asocijacija učestvovala u javnoj raspravi vezanoj za keoficijente iz Uredbe, odnosno u kreiranju KATALOGA RADNIH MESTA koje će se koristiti u primeni platnih razreda i platnih grupa, što će nadamo se, sportske centre izjednačiti sa ostalim ustanovama (predškolske, ustanove kulture...itd).

G.Milović tražio je sastanak predstavnika ASCS i MOS, kako bi se dogovorili oko projekata koje bi u narednom periodu mogla da radi ASCS, u saradnji sa MOS. Primera radi, u prošlih 10 godina uradili smo više stručnih skupova i seminara na temu standardizacije sportskih objekata i sportske infrastrukture, ali uvođenje i primena standarda je obiman i složen posao, i finansijski zahtevan, i  treba nam stabilan partner, a ministar Udovičić rekao je da su takvi projekti izazov, i mogu da budu osnova daljeg razvoja i unapređenja  sportske infrastrukture, i da bi Asociajcija SC Srbije mogla da uradi pilot projekat, a onda bi Ministarstvo moglo da proceni, i finansijski pomogne kako bi se taj projekat realizovao na teritoriji RS.

Štand su posetili i g.Predrag Peruničić, državni sekretar za sport, g.Slavko Gak, gradski sekretar za sport. Pored istaknutih imena sporta, predsednik ASCS, g.Milović Neđeljko, dočekao je u domaćinskoj atmosferi sve predstavnike sportskih centara članica ASCS, koji su su posetili  štand ASCS, i to: JP ’’Veliki park’’Užice, SC ’’Bor’’, SROC ’’Vračar’’, USC ’’Voždovac’’, KSC ’’Čajetina’’, SC ’’Vrnjačka Banja’’, CFK ’’Drago Jovović’’ Vrbas, SC ’’Millennium’’A.D. Vršac, JU ’’Sportski objekti’’ Zrenjanin, SC ’’Ibar’’ Kraljevo, SRC ’’Tašmajdan’’.

 

Beograd 18.12.2015.                                                   Predsednik ASCS, Milović Neđeljko